امروز تصممی داریم یک دسر خوشمزه و پر طرفدار شیرازی را آموزش دهیم. این شیرینی خوشمزه سوغاتی چند شهر ایران از جمله شیراز، بندرعباس، فین، کازرون، سیرجان، لار و گراش است
مواد لازم برای تهیه مسقطی شیرازی
- نصف پیمانه نشاسته
- ۷ پیمانه آب
- ۳ پیمانه شکر
- نصف پیمانه روغن مایع
- به مقدار لازم خلال بادام
- به مقدار لازم خلال پسته
- به مقدار لازم زعفران آب کرده
- ۴ قاشق غذاخوری گلاب
- هل به مقدار لازم
طرز تهیه مسقطی شیرازی
ابتدا نشاسته را با ۲ پیمانه آب سرد حل می کنیم. سپس ۵ پیمانه آب باقیمانده را با ۲ پیمانه شکر و نصف پیمانه روغن مایع مخلوط کرده و روی حرارت بگذارید تا محلول به جوش آید. در ادامه نشاسته را از صافی عبور داده و داخل محلول در حال جوش بریزید و دئم هم بزنید تا غلظت فرنی را بدست آورد.
صبر کنید تا این مواد با حرارت کم بجوشند و هر از گاهی با قاشق چوبی مواد را خوب هم بزنید.
۲ ساعت بعد دانههای هل را اضافه کرده و بعد از گذشت ۲ ساعت دیگر خلال بادام، خلال پسته و زعفران آبکرده را به مواد اضافه کنید.
۲۰ دقیقه قبل از اتمام کار گلاب را اضافه کرده و صبر کنید تا مواد خوب جا افتاده و از ظرف جدا شوند. سپس ظرف مورد نظر را چرب کرده، مسقطی را داخل ظرف بریزید تا سرد شود، سپس برش دهید.
نکات تکمیلی در مورد طرز تهیه مسقطی شیرازی
- اگر نشاسته را از قبل خیس کنیم ترشی آن گرفته میشود.
- مسقطی حدود ۳ تا ۴ ماه داخل یخچال و در ظرف در بسته قابل نگهداری است.
- مسقطی شیرازی جزو دسرهای ایرانی و زمان پخت و انتظار آن حدود ۴ ساعت است.
- توجه کنید مقدار مواد اولیه و دستور تهیه برای ۴ نفر مناسب است.