در جنوب کشور فلافل طرفداران بسیار زیادی دارد.امروز تصمیم داریم یک فلافل بسیار خوشمزه خوزستانی را به شما آموزش دهیم.امیدوارم که از خوردن آن لذت ببرید
طرز تهیه فلافل به روش جنوبی , مواد لازم :
برای تهیه این غذای جنوبی به مواد زیر نیاز دارید. میزان مواد اولیه برای یک نفر ذکر شده است و شما میتوانید بسته به تعداد میزان آنها را افزایش دهید.
مواد لازم | |
نخود | ۱۰۰ گرم |
سیب زمینی | ۱ عدد |
سیر | ۲ حبه |
نمک، فلفل، تخم گشنیز و زردچوبه | به میزان لازم |
ادویه کاری و هفت ادویه | به میزان لازم |
نکته:
- توجه داشته باشید که نخودها نباید زدگی و سوراخ شدگی داشته باشند.
- از تخم گشنیز آسیاب شده استفاده نمایید.
دستور پخت فلافل
-
نخودها را چندبار با آب سرد کاملا بشویید و سپس خیس کنید. توجه داشته باشید که نخودها باید ۲۴ ساعت پیش از مصرف خیس بخورند و در طی این مدت چند مرتبه آب آن را عوض کنید تا کاملا تمیز باشد.
- سپس نخودها را داخل آبکش ریخته و مجددا با آب سرد بشویید. اجازه دهید تا آب اضافی آن برود.
-
پوست سیب زمینیها را بگیرید و آنها را به ۴ الی ۵ قسمت تقسیم کنید.
-
اکنون باید تمام مواد را با استفاده از چرخ گوشت برقی یا دستی، چرخ کنید. برای این منظور ترتیب مواد مهم است، ابتدا سیر را داخل چرخ بریزید و سپس نخود و سیب زمینی را چرخ کنید.
- فلفل، تخم گشنیز، زردچوبه، ادویه کاری، نمک و هفت ادویه را با مایه فلافل مخلوط کنید و چنگ بزنید.
-
درب ظرف را بپوشانید و مایه را به مدت ۳ الی ۴ ساعت به حال خود رها کنید.
- پس از این مدت دوباره کمی مواد را چنگ بزنید.
-
داخل یک ماهیتابه روغن بریزید تا اندازهای که تمام سطح فلافل را پوشش دهد و آن را روی حرارت ملایم شعله اجاق گاز قرار داده و اجازه دهید روغن داغ شود.
- با استفاده از قالب فلافل مقداری از مایه را به شکل گرد درآورده و داخل ماهیتابه بگذارید. در صورتی که به قالب فلافل دسترسی ندارید، به اندازه یک گردوی متوسط از مواد را بردارید و کف دست خود گرد کنید و داخل ماهیتابه قرار دهید.
- توجه کنید که فلافل باید در روغن شناور باشد. زمانی که تمام سطح فلافل سرخ شد آن را از ماهیتابه خارج کنید و داخل یک آبکش قرار دهید تا روغن اضافه آن خارج شود.
دستور پخت فلافل به همین راحتی است و در زمانی کوتاهی میتوانید آن را در منزل تهیه کنید.
چند نکته:
- به هیچ عنوان از پیاز استفاده نکنید، زیرا باعث میشود که مایه فلافل آب بیندازد و هنگام سرخ شدن فلافلها بسوزند.
- دارچین را به عنوان ادویه در این غذا به کار نبرید، زیرا طعم آن با سایر مواد موجود هماهنگ نیست و باعث بدطعم شدن فلافل خواهد شد.
- زمان سرخ کردن فلافل نباید درب ماهیتابه را ببندید، زیرا باعث نرم شدن و وا رفتن فلافل میشود.
- البته برخی از افراد برای تهیه فلافل از سیب زمینی استفاده نمیکنند و به جای آن تنها از نخود استفاده میکنند، اما در دستور پخت فلافل جنوبی سیب زمینی نیز آمدهاست.