با نشاسته و ژلاتین فرنی بستنی درست کنیم

  • شیر، نشاسته ذرت، شکر، نمک، کره و وانیل را در یک قابلمه‌ مناسب بریزید و هم بزنید تا خوب با هم مخلوط شوند.قابلمه را روی حرارت متوسط قرار دهید تا مواد به جوش آیند، سپس از روی حرارت بردارید.

 

فرنی از جمله دسر‌های ایرانی پرطرفدار است که به سادگی و خیلی سریع آماده می‌شود و افراد بنا به ذائقه و سلیقه خود می‌توانند از مواد متنوعی در آن استفاده کنند. شما در مطالب قبل با طرز تهیه فرنی با نشاسته، فرنی با آرد ذرت و انواع فرنی برای نوزاد آشنا شدید و در این مقاله قصد داریم شما را با طرز تهیه فرنی بستنی آشنا سازیم. فرنی بستنی نوعی فرنی است که اغلب به صورت قالبی درست می‌شود و در میهمانی‌ها و دورهمی‌ها به عنوان دسر سرو می‌شود. فرنی بستنی را می‌توان با انواع میوه، شکلات و کارامل در طعم‌ها و رنگ‌های مختلف درست کرد و با ایجاد رنگ‌های جذاب، به سادگی و با حداقل هزینه دسری مجلسی در منزل درست کرد.

۱. طرز تهیه فرنی بستنی قالبی با نشاسته (ساده)

مواد لازم
زرده تخم مرغ 4 عدد
نشاسته ذرت 3 قاشق غذاخوری
شیر 3 فنجان معادل 700 میلی لیتر
بستنی 150 گرم
نمک 1/2 قاشق چایخوری
شکر 1/2 فنجان معادل 100 گرم
کره 2 قاشق غذاخوری
وانیل 1/4 قاشق چایخوری

دستور تهیه:

  1. شیر، نشاسته ذرت، شکر، نمک، کره و وانیل را در یک قابلمه‌ مناسب بریزید و هم بزنید تا خوب با هم مخلوط شوند.
  2. قابلمه را روی حرارت متوسط قرار دهید تا مواد به جوش آیند، سپس از روی حرارت بردارید.
  3. زرده‌های تخم مرغ را در کاسه‌ای با سایز متوسط ریخته و حدود یک دقیقه هم بزنید تا کرم رنگ شوند.
  4. مواد درون قابلمه را روی زرده تخم مرغ بریزید و هم بزنید. این عمل باعث می‌شود زرده تخم مرغ، حرارت ببیند بدون این که پخته شود.
  5. مخلوط را به قابلمه برگردانید و بر روی حرارت متوسط قرار دهید. به هم زدن مواد با یک قاشق چوبی ادامه دهید تا حرارت آن افزایش یابد.
  6. دقت کنید که مواد را از ته قابلمه هم بزنید تا فرنی قوام آید و به غلظت مطلوب برسد.
  7. حداقل ۵ دقیقه فرصت دهید تا فرنی غلیظ شود، سپس از روی حرارت برداشته و بستنی را به آن اضافه کرده و خوب مخلوط کنید.
  8. فرنی را در ظرف سرو بریزید، روی آن را با توت فرنگی تزیین کنید.

۲. طرز تهیه فرنی بستنی قالبی با نشاسته (با ژلاتین و گلاب)

مواد لازم
شیر 2 لیوان
نشاسته گندم 2.5 قاشق غذاخوری
شکر 5 قاشق غذاخوری
گلاب 5 قاشق غذاخوری
بستنی وانیلی 100 گرم
زرده تخم مرغ 1 عدد
خامه صبحانه 2 قاشق غذاخوری
پودر ژلاتین 2 قاشق غذاخوری
وانیل 1/4 قاشق چایخوری

دستور تهیه:

  1. نشاسته را در نیم فنجان شیر سرد بریزید و خوب مخلوط کنید تا در شیر حل شود.
  2. نشاسته حل شده در شیر را به باقیمانده شیر اضافه کنید و در قابلمه بریزید.
  3. زرده تخم مرغ را بزنید و همراه با شکر، گلاب، وانیل و خامه به مخلوط شیر و نشاسته اضافه کنید.
  4. قالبمه را روی حرارت ملایم قرار داده و مرتب هم بزنید تا غلیظ شود.
  5. ژلاتین را در نیم لیوان آب ریخته و روی بخار کتری قرار دهید تا به روش بن ماری ذوب شده و شفاف شود.
  6. وقتی مواد غلیظ شد و غلظتی مانند ماست پیدا کرد، ژلاتین ذوب شده را به آن اضافه کرده و هم بزنید تا یکدست شوند.
  7. فرنی را از روی حرارت برداشته، بستنی را به آن اضافه کرده و مخلوط کنید.
  8. فرنی را در قالب مورد نظر ریخته و ۳-۲ ساعت در یخچال قرار دهید تا بسته شود.
  9. فرنی را پس از بستن در ظرف سرو برگردانید و روی آن را با کارامل، شکلات رنده شده یا میوه تزیین کنید.

نکات مهم و اصولی در تهیه فرنی بستنی

  • فرنی بستنی را می‌توانید با یک چاقوی تیز که قبلا در یخچال قرار داده اید و کاملا سرد شده، برش بزنید.
  • فرنی بستنی را می‌توانید با هر نوع میوه‌ی دلخواهی مخلوط کرده و سپس در قالب بریزید.
  • در ترکیب فرنی بستنی می‌توانید از بستنی شکلاتی یا میوه‌ای نیز استفاده کنید.

پاسخ دهید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *