طرز تهیه نان برنجی کرمانشاهی

 

  • نوع آرد برنج و نرم و ریز بودن آن در کیفیت شیرینی بسیار مهم است. بنابراین اگر آرد برنج را در منزل تهیه می‌کنید. لازمست که از آسیاب قوی استفاده کنید و چندین بار با پارچه حریر آرد را الک کنید .

پخت نان برنجی در کارگاه‌های شیرینی پزی محلی شهر کرمانشاه از جمله شیرینی‌های سنتی محسوب می‌شود.

مواد لازم :
آرد برنج نرم و الک شده 250 گرم
پودر قند 90 گرم
روغن جامد 125 گرم
(ترجیحا روغن کرمانشاهی)
زرده تخم مرغ 1 عدد
گلاب 4/1 پیمانه
تخم خرفه برای تزیین به میزان لازم
زعفران آب شده 1 قاشق غذا خوری
برای نان برنجی زعفرانی

طرز تهیه : روغن و پودر قند را میزنیم تا کرم مانند شده پف کند .زرده تخم مرغ را اضافه میکنیم و خوب مخلوط میکنیم. حالا آرد را که حتما باید 2 تا3 بار الک شده باشد را اضافه میکنیم و مخلوط میکنیم. حالا از گلاب برای نرم شدن خمیر استفاده میکنیم. توجه کنید گلاب را کم کم به مواد اضافه کنید تا جایی کهخمیر قابل فرم گرفتن شده وقتی در دست به شکل گلوله در می‌آوریم در دست متلاشی نشود. خمیر را دو قسمت کرده نیمی از آن را با زعفران مخلوط میکنیم. خمیر را در کیسه فریزر ریخته و 24 ساعت در یخچال قرار میدهیم تا خمیر آماده شود . بعد از این مدت خمیررا از یخچال خارج کرده میگذاریم به دمای محیط برسه بعد از خمیر به اندازه 1 گردو برداشته در دست گرد کرده در سینی فر چیده روی آن را با مهر یا انگشدانه طرح انداخته کمی تخم خرفه پاشیده و در فری که با حرارت 160 درجه سانتی گراد گرم شده به مدت 10 تا 15 دقیقه یعنی تا زمانی که زیر شیرینی‌ها کمی طلایی به نظر برسد میپزیم بعد سینی را از فر خارج کرده

کمی صبر میکنیم تا شیرینی‌ها کمی خنک شوند بعد از ینی جدا میکنیم.دستور و عکس از الهام

نکات :

نوع آرد برنج و نرم و ریز بودن آن در کیفیت شیرینی بسیار مهم است. بنابراین اگر آرد برنج را در منزل تهیه می‌کنید. لازمست که از آسیاب قوی استفاده کنید و چندین بار با پارچه حریر آرد را الک کنید .

اگر مهر در دسترس نداشتید زیاد مهم نیست با پودر پسته یا خرفه تزیین کنید. در صورت تمایل می‌توانید از هر وسیله ای که بتوانید روی آن نقشی بیاندازید استفاده کنید. شیوه سنتی آن استفاده از انگشتانه است که با فشردن ته آن روی شیرینی گلبرگهایی را نقش می‌اندازند.

صبر کنید تا شیرینی کاملا سرد شود سپس از سینی جدا کنید.

استفاده از کاغذ روغنی به این دلیل است که ته شیرینی‌ها تیرگی کمتری داشته باشند.

برای تزیین می‌توانید از تخم خرفه یا خلال پسته استفاده کنید. می‌توانید این خمیر را بین دو نایلون به قطر نیم سانتی متر باز کنید و قالب بزنید.

اگر از روغن کرمانشاهی استفاده کنید طعم شیرینی نون برنجی کرمانشاهی پیدا خواهد کرد.

برای رنگ کاکائویی، یک قاشق غذاخوری پودر کاکائو را با یک تا دو قاشق غذاخوری آب گرم حل کنید و به خمیر اضافه کنید.

برای رنگ زعفرانی زعفران دم کرده به خمیر اضافه کنید.

پاسخ دهید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *