اکبر جوجه یکی از غذاهای بسیار خوشمزه و معروف مازندرانی میباشد.امروز قصد داریم این غذای بسیار خوشمزه را به شما عزیزان آموزش دهیم.امیدوارم که از خوردن آن لذت ببرید
برای طرز تهیه اکبر جوجه اصل ابتدا بدانید اکبر جوجه چیست ؟
نام یک رستوران زنجیرهای و همچنین لقب فردی به نام علیاکبر کلبادی است. آقای کلبادی بنیانگذار این رستورانها و ابداعکننده غذای مشهور اکبر جوجه است. این نام، اکنون به صورت نام رسمی یک غذای مازندرانی در گوشه و کنار خیابانهای شمال کشور به چشم میخورد.
رستوران اکبر جوجه در سال ۱۳۲۳ در جاده قدیم شهرستان گلوگاه، واقع دراستان مازندران افتتاح شد. کار این رستوران بهسرعت رونق گرفت و اکبر علیاکبر کلبادی، صاحب رستوران اکبر جوجه با همکاری برادرانش، بهتدریج شعبههایی در اقصینقاط مختلف مازندران و گلستان راهاندازی کردند.
مواد لازم برای تهیه اکبر جوجه اصل
جوجه مرغ | ۱ کیلوگرم |
رب انار شیرین | ۲ پیمانه |
روغن مایع | ۳ پیمانه |
لیمو ترش | ۱ کیلوگرم |
نمک | به میزان لازم |
طرز تهیه اکبر جوجه اصل
- برای تهیه اکبر جوجه اصل ابتدا؛ جوجهها را دونیم کرده و با مقداری آبلیمو ترش و نمک مزهدار کنید.
- هرچه جوجهها بیشتر در آبلیمو و نمک خوابانده شوند، طعم غذا خوشمزه تر و لذیذتر خواهد شد پس سعی کنید جوجهها را بیش از ۲ ساعت در مواد مزهدار کنید.
- مخلوط روغن مایع و روغن جامد را داخل قابلمه بریزید تا داغ شود.
- مرغ مزهدار شده در نمک و آبلیمو را با حوله کاغذی خشک کنید و داخل روغن قرار دهید.
- شعله را خیلی کم کنید و زمان بدهید تا با حرارت ملایم مرغها داخل روغن سرخ شوند.
- ابتدا مرغها آب میاندازند و این کاملا طبیعی است پس نگران نشوید.
- بعد از اینکه آب جوجهها تبخیر شد، به صورت یکدست سرخ و طلایی میشوند.
- مدت زمان طبخ اکبر جوجه اصل، چیزی حدود ۱٫۵ الی ۲ ساعت طول میکشد.
- در نهایت مرغی بسیار نرم و لطیف خواهید داشت. حالا جوجهها را با رب انار تزیین و با برنج ساده یا زعفرانی سرو کنید.
نکات مهم برای تهیه اکبر جوجه اصل
- اصل غذای اکبر جوجه با جوجه کوچک درست میشود اما اگر در دسترس نبود، از مرغ کوچک هم میتوانید استفاده کنید.
- در غذای اکبر جوجه اصل، از پیاز و زعفران برای تهیه جوجهها استفاده نمیشود اما اگر مایل بودید به سلیقه خودتان این مواد را به غذا اضافه کنید.
- اصل غذای اکبر جوجه باید در روغن داغ سرخ شود اما در برخی رستورانها، برای تهیه اکبر جوجه، جوجهها را به سیخ میکشند و کباب میکنند.
- برای تهیه اکبر جوجه اصل از کره محلی برای سرخکردن جوجهها استفاده میشده اما ترکیب روغن جامد یا کره و روغن مایع نیز به خوشمزهترشدن غذا کمک میکند.
- موقع سرو اکبر جوجه اصل در رستوران برای شما یک پرس کته زعفرانی همراه با اکبر جوجه، یک کاسه رب انار شیرین، دوغ و پیاز سرو میشود. البته انتخاب نوشیدنی سلیقهای است اما این ترکیب بسیار دلچسب خواهد بود.
امیدواریم با این دستور ساده، بتوانید اکبر جوجه اصل مازندرانی را در منزل تهیه کرده و از تجربه تهیه یک غذای شمالی در منزل خود، در هرکجای دنیا لذت ببرید.