روغن محلی کرمانشاهی

  • روغن حیوانی بهتر است به جای روغن نباتی و روغن مایع مصرف شود، زیرا روغن نباتی یا روغن‌های هیدروژنه جامد سبب افزایشکلسترول و گلیسیرید شده و در عروق بدن و قلب رسوب می‌کند

کرمانشاهیان، گردشگران و مسافران از عطر و طعم منحصر به فرد روغن حیوانی کرمانشاهی خاطره‌های زیادی دارند، چرا که حضور آن از گذشته‌های خیلی دور بر سر سفره کرمانشاهیان دیده می‌شود.
تا آنجا که سفره مردمان این دیار هر چقدر هم که رنگارنگ و تجملاتی باشد، بدون روغن کرمانشاهی لطف چندانی ندارد. از گذشته‌های خیلی دور مسافران و گردشگران و بخصوص مسافرانی که به قصد زیارت عتبات عالیات از مسیر جاده ابریشم عبور می‌کردند و سر راه خود از کرمانشاه می‌گذشتند و چند روزی را در این دیار سپری می‌کردند طعم و مزه روغن کرمانشاهی را با همه وجودشان حس می‌کردند و از آن به عنوان بهترین‌ها یاد می‌کردند.
امروز نیز روغن کرمانشاهی شهرتی فراوان دارد و در جای جای کشورمان و حتی در خارج از کشور زبانزد است. روغن کرمانشاهی از سالم‌ترین و مقوی‌ترین روغن‌ها و همچنین یکی از مهمترین سوغاتی‌های استان کرمانشاه است که نام و آوازه آن در سراسر کشور پیچیده است.طبخ غذا با روغن کرمانشاهی چنان عطر و طعمی به غذا می‌دهد که هرکس فقط یک بار آن را امتحان کرده باشد، مزه آن برای همیشه زیر زبانش می‌ماند و با شنیدن نام آن به وجد می‌آید.استفاده از روغن حیوانی برای افراد تا رده سنی 30 سال خیلی خوب و مناسب است و این روغن بهترین و مقوی‌ترین روغن برای ورزشکاران، زنان باردار، مادران شیرده، افراد در دوره نقاهت بیماری‌ها و بیماران سخت می‌باشد.
دربیان فوائد روغن کرمانشاهی می‌توان از آن به عنوان طلا یاد کرد زیرا انرژی خیلی خوبی را برای بدن فراهم می‌کند. علت برتری روغن کرمانشاهی و معروفیت آن به این دلیل است که نوع کرمانشاهی روغن حیوانی از همه انواع آن مرغوب‌تر است و این مسئله به علت نوع اسید‌های چرب و مواد معطر موجود در گونه‌های گیاهی منحصر به فردی است که در خطه زاگرس می‌روید.
و با توجه به اینکه دام‌های عشایر بیشتر در کوه‌های شاهو و دالاهو تعلیف می‌شوند و تنوع گونه‌های گیاهی در این مناطق زیاد است طبیعتاً روغن تولیدی در این بخش از کیفیت، طعم و رایحه به مراتب خوشایندتری برخوردار است. روغن کرمانشاهی تولید شده از شیر گوسفند مرغوب‌تر است . فصل روغن گیری از اوایل بهار تا اواخر تابستان است . روغن کرمانشاهی تولید شده از شیر گوسفند مرغوب‌تر بوده و سفید رنگ است و عطر و طعم آن قابل مقایسه با انواع تولید شده از شیر گاو که زرد رنگ می‌باشد ، نیست.روغن حیوانی از نوعی کرهٔ محلی به‌دست می‌آید که از به هم زدن دوغ در مشک تهیه می‌شود. ابتدا دوغ تهیه شده از ماست را درون مشک ریخته و پس از تکان دادن مشک، کره را از دوغ جدا می‌کنند.
سپس کره را درون دیگ‌های بزرگ ریخته و به ملایمت حرارت می‌دهند. در اثر حرارت، آب کره تبخیر و روغن آن که چربی حیوانی است باقی می‌ماند. طعم این روغن بستگی زیادی به نحوه خوراک و چرای دام دارد به‌دلیل چرای گله‌های گوسفند منطقه کرمانشاه در مراتع پر علف مرتفع، این روغن از بو و مزهٔ خاصی برخوردار است که حاصل گیاهان معطر مناطق مرتفع کوهی می‌باشد.روغن حیوانی دارای خواص بی شماری از جمله استخوان سازی، کاهش غلظت خون،کاهش چربیهای زاید شکم، شادابی و سفیدی پوست و سم زدایی از بدن است …
تغذیه سلول‌های عضله قلب از اسیدهای چربی است که تنها در روغن حیوانی به وفور یافت می‌شود … روغن حیوانی بهتر است به جای روغن نباتی و روغن مایع مصرف شود، زیرا روغن نباتی یا روغن‌های هیدروژنه جامد سبب افزایشکلسترول و گلیسیرید شده و در عروق بدن و قلب رسوب می‌کند .روغن حیوانی یکی از سوغاتی‌های اصلی منطقهٔ کرمانشاه است و در آشپزی غذاهای کُردی نیز استفادهٔ بسیاری دارد.

 

اشتراک:


نظر خود را بیان کنید



امتیاز گوگل یادتون نره :)