چطور در خانه گشنیز بکاریم

  • گشنیز را سه بار قبل از اینکه گل بدهد برداشت کنید. صبر کنید تا گشنیز ۱۵ سانتی متر شود و بعد آن را برداشت کنید. تمام قسمت های آن خوراکی است و برای اینکه گشنیزهای چیده شده تازه بمانند، باید ساقه های آن را در یک شیشه آب قرار داد، در این صورت تا چند روز تازه می مانند.

 

کشت سبزیجات در منزل ضمن اینکه می‌تواند سرگرمی مفیدی برای شما باشد، کمکی است برای مصرف سبزی خوردن کاملا تازه و خوش طعم. یکی از این سبزیجات گشنیز است که شیوه کشت آن را می‌توانید با نظر زینب معصومی، دانشجوی کارشناسی ارشد کشاورزی یاد بگیرید.گشنیز گیاهی است یکساله و ریشه این گیاه به طول۲۰ تا ۴۰ سانتیمتر می‌رسد و این گیاه غده‌ای‌، دوکی شکل و سفید رنگ است‌. ارتفاع گیاه بسته به شرایط اقلیمی بین‌۱۶۰-۵۰ سانتی متر است و برگ‌های آن متناوب‌، بی زبانه، غلافی و به رنگ سبز روشن است‌.برگ‌های قسمت فوقانی ساقه باریک و برگ‌های پایینی آن بزرگ و دارای دمبرگ بلندی است‌. گل‌ها کوچک‌ و سفیدند و در انتهای ساقه و در چترهای مرکب تجمع دارند. گشنیز گیاهی نورپسند است و برای رشد و نمو به نور زیاد، حرارت مناسب، مواد غذایی کافی و آب نسبتازیاد احتیاج دارد و خاک با بافت متوسط همراه با کود دامی مناسب برای کشت این گیاه است.زمان کاشت گشنیز بستگی به شرایط اقلیمی محل رویش گیاه دارد و به دو صورت بهاره و پاییزه کشت می‌شود. زمان کاشت آن به منطقه ای که در آن زندگی می کنید بستگی دارد. در شرایط سرد زنده نمی ماند و در گرمای شدید هم نمی تواند رشد کند. بهترین زمان کاشت گشنیز در اواخر بهار است. در مناطق گرمسیری هم بهتر است گشنیز را در پاییز که هوا خنک می شود کاشت. اگر هوا خیلی گرم باشد گشنیز گل می دهد و تولید دانه می کند‌، بنابراین باید زمان مناسبی را برای کاشت آن انتخاب کرد. برای افزودن قوه رویشی بهتر است که بذرها به مدت ۲۴تا۱۲ ساعت در دمای مناسب در آب خیسانده شوند. برای کشت از دو روش دست پاشی و ردیف کار استفاده می‌شود. در روش دستپاشی پس از مخلوط کردن بذرها با خاک نرم، آنها را در زمین مورد نظر می‌پاشند و در ردیف کاری با استفاده از ردیف کار غلات، بذرها در ردیف‌های مورد نظر کشت می‌شوند. در ضمن برای کاشت گشنیز باید از یک خاک غنی با زهکشی خوب استفاده کرد. برای افزایش زهکشی هم می توان مقداری شن و ماسه با خاک مخلوط کرد.این سبزی برای اینکه به مرحله جوانه زدن برسد به آب زیادی نیاز دارد. تا بیرون آمدن جوانه ها باید آبیاری هر روز و منظم انجام شود تا خاک رطوبت مورد نیاز را داشته باشد.گشنیز را سه بار قبل از اینکه گل بدهد برداشت کنید. صبر کنید تا گشنیز ۱۵ سانتی متر شود و بعد آن را برداشت کنید. تمام قسمت های آن خوراکی است و برای اینکه گشنیزهای چیده شده تازه بمانند، باید ساقه های آن را در یک شیشه آب قرار داد، در این صورت تا چند روز تازه می مانند.

اشتراک:


نظر خود را بیان کنید



امتیاز گوگل یادتون نره :)